Labrador retriever


Välj den hundförsäkring som passar allra bäst för en Labrador retriever

 

För att hitta den bästa hundförsäkringen för en Labrador så har vi jämfört alla försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för just Labradorer. Då det skiljer väldigt mycket i pris beroende på vilket försäkringsbolag man väljer att teckna sin hundförsäkring på så kan det vara skönt att slippa att jämföra allt själv. Så detta har vi redan gjort, dock så vill vi ändå påpeka att man alltid ska läsa alla villkor ordentligt innan man tecknar en hundförsäkring.

Visst ni att försäkringsbolagagen har i regel några raser som är dyrare att försäkra än andra. Vilka raser som är dyrare skiljer mellan bolagen. Så en hundförsäkring för en Labrador kan vara väldigt billigt på ett försäkringsbolag, men med samma innehåll på ett annat kosta flera tusen mer om året.

Då Labrador Retriever är en av Sveriges vanligaste hundraser, så får vi många frågor om vilken som är den bästa hundförsäkringen för en Labrador. Ni kan här nedan läsa om den hundförsäkring som passar bäst för en labrador.  

Vi har tittat på följande punkter för att fastställa denna lista


  • Ersättningsbelopp – Det som maximalt kan betalas ut under en försäkringsperiod
  • Självrisk – Vad ni måste betala vid varje skadetillfälle
  • Pris - Månadskostanden
  • Innehåll – Vad som ingår
  • Villkor – Hur villkoren är
  • Omdöme – Vad säger andra kunderModerna  

I vårt test så har vi kommit fram till att Moderna har den hundförsäkring som är prisvärdast för just en Labrador Retriever. För lite över 200 kronor i månaden kan ni få teckna en hundförsäkring för din Labrador med ett ersättningstak på 60 000 kronor.  Innehållet är både stort och generöst med en valprabatt på 25 % om din valp är under 6 månader. Ni får skydd för bland annat röntgen, rehab och dolda fel. Självrisken är 2200 kronor, men det går även att välja 1100 kronor. Vid lägre självrisk så höjs dock månadspremien.

Med tanke på allt innehåll och storlek på försäkringen så tycker vi att Moderna har den hundförsäkring som passar bäst både prismässigt och innehållsmässigt för just en Labrador.


Ersättningsbelopp – Vi valde 60 000 kronor i detta exempel, men man kan välja upp till 120 000 kronor, vilket är ett av de högsta beloppen på marknaden.

Självrisk – Vi valde 2200 kronor, men detta är valbart och går att välja mellan 1100, 2200 och 4000kr

Pris – 200 kronor

Innehåll – Stort innehåll som täcker de allra flesta behov.

Villkor – Enkla villkor och inget krångel vid probelm

Omdöme – Moderna har gott om goda kundomdömen där många är väldigt nöjda över kundsupporten.


moderna hundförsäkring


Pris

5 av 5

Skyddsbelopp

5 av 5

Innehåll

5 av 5


ManyPets

Manypets hundförsäkring för en Labrador håller även den en väldigt hög kvalitet och bra prisnivå. De har faktiskt även lite högre ersättningar på det mesta, samtidigt som dock priset endast är snäppet högre mot vad Modernas är. Det finns dock flera fördelar med en hundförsäkring hos Manypets, dels så har de marknadens längsta självriskperiod på ett helt år. Detta innebär att ni endast behöver betala den fasta avgiften 1 gång per år oavsett hur många gånger ni behöver använda försäkringen.  60 000 kronor i ersättning i vårt exempel, men som man även kan välja upp till 140 000 kronor. Röntgen, rehab och även tandsjukdom ingår i denna hundförsäkring.


Ersättningsbelopp – Vi har valt 60 000kr, men veterinärvårdsbeloppet är valbart från 30 000 kronor upp till marknadens högsta på 140 000 kronor.

Självrisk – man kan välja allt från 0 kronor upp till 3500 kronor

Pris – 220 kronor

Innehåll –  Standardförsäkringen med 60000 kr har även skydd för röntgen, strålbehandling och mycket mer

Villkor – Väldigt lättlästa och enklar att förstå sig på

Omdöme – ManyPets är relativt nya i Sverige, men har på denna korta tid fått mycket goda omdömen. 


Bought By Many


Pris

5 av 5

Skyddsbelopp

5 av 5

Innehåll

5 av 5


ICA 

Vill man endast ha en så billig hundförsäkring som möjligt för sin Labrador och kan tänka sig ett lägre maximalt ersättningsbelopp på 30 000 kronor per år, så är ICA hundförsäkring ett bra val. Detta då deras hundförsäkring täcker alla delar man kan tänkas behöva. För runt 170 kronor i månaden kan man få en försäkring för en Labrador hos ICA. Detta beror ju dock på vilka självrisker ni väljer. Det ingår röntgen, dolda fel, rehabilitering och mycket mer.


Ersättningsbelopp – 30 000kr som vi valde, men man kan även välja upp till 60 000 kr – Bra att veta är att innehållet är desamma oavsett ersättningsbeloppet.

Självrisk – Välj mellan 2000 kronor eller 3000 kronor 

Pris –170 kronor

Innehåll – Stort innehåll

Villkor – Schyssta villkor som är lätta att förstå

Omdöme – ICA försäkring är ett välkänt företag i Sverige som har goda kundomdömen


ica hundförsäkring


Pris

5 av 5

Skyddsbelopp

3 av 5

Innehåll

4 av 5


Behöver man en tilläggsförsäkring för en Labrador eller något annat man ska tänka på? 

En labrador är en relativt frisk hundras som inte har något stort hälsoproblem. Så mycket av detta gör att även hundförsäkringen då blir billigare mot vad vissa andra raser kan kosta att försäkra. 

Övervikt är ett problem som rasen kan han, men det beror främst på att hunden får röra på sig för lite eller att den helt enkelt får för mycket mat. En Labrador brukar nämligen tycka om att äta ganska mycket. Så det kan vara lite man bör ha koll på, men inget som kräver någon extra tilläggsförsäkring.  

Det skulle dock vara Manypets hundförsäkring som har ett tillägg som ger tillbaka en viss del av årspremien för varje år hunden är frisk.  


Bra att veta 

Tänk på att priset för just din labrador och hundförsäkring, kan skilja sig emot de siffror vi har skrivit här, detta då en hundförsäkring har flera olika faktorer som påverkar priset. Det är främst dessa delar så som hundras, ålder på hunden och var ni bor. Sedan så styrs även priset av hur stor hundförsäkring ni väljer, med detta menar vi det maximala ersättningsbeloppet.  Sist men inte minst så styrs det även av vilka självrisker ni själv väljer att sätta när ni tecknar er hundförsäkring.


Samma försäkring olika priser

Jämför du noggrant hundförsäkringar för exempelvis en Labrador så märker du snart att vissa försäkringsbolag är dyrare än andra. Ett exempel, vi ska försäkra en Labrador och en blandras. På försäkringsbolag nr 1 så är labradoren billig att försäkra men blandrasen vart väldigt dyr. På försäkringsbolag nr 2 så vart det däremot tvärtom. Blandisen vart billig, men labradoren dyr. Hur kan det då vara så, jo försäkringsbolagen har olika riskfaktorer och kanske även ger rabatt till vissa raser för att hålla lite lägre priser på någon hundras, men är samtidigt dyrare på en annan för att kompensera detta. 
Labrador Retriever

Är kommer från början från Kanada där den främst användes som vattenhundar. Detta genom att bland annat vara till hjälp för fiskarna. Nu för tiden så är användningsområdet stort för en Labrador Retrieve. Det är en väldigt vanlig familjehund som gärna hjälper till med nåde jakt och lek. Rasen är väldigt samarbetsvillig och vill gärna göra sin ägare nöjd.

Hälsan för Labradorer är välidgt bra, då det i regel är en ganska frisk hundras. Det som kan påpekas är främst fetma på hundrasen.

Detta kan ofta bero på för lite motion eller alldes för mycket mat.Labrador retriever hundförsäkring
moderna hundförsäkring


Pris

5 av 5

Skyddsbelopp

5 av 5

Innehåll

5 av 5